Το νέο σχολείο έρχεται

Από το καλοκαίρι περίπου στην είσοδο της πόλης έχει αρχίσει να υλοποιείται το όνειρο πολλών εκπαιδευτικών που πέρασαν από το Γενικό Λύκειο Λουτρακίου. Του σχολείου από το οποίο αποφοίτησαν οι συμπατριώτες μας επιστήμονες που κοσμούν την πόλη μας και τη χώρα με την παρουσία και την προσφορά τους.

Έχει αρχίσει να χτίζεται με γοργούς ρυθμούς το νέο κτίριο του Γενικού Λυκείου Λουτρακίου, ένα κτίριο που σχεδιάστηκε από ντόπιους επιστήμονες αφιλοκερδώς και με αγάπη και έμπνευση για τη μόρφωση των παιδιών μας- των αυριανών εργαζομένων του τόπου μας.

Πρόκειται για ένα σύγχρονο διδακτήριο που θα καλύπτει τις ανάγκες των μαθητών μας τόσο τις εκπαιδευτικές όσο και τις πολιτιστικές. Προβλέπονται σύγχρονοι χώροι διδασκαλίας και εργαστηριακής υποστήριξης μαθημάτων όσο και χώροι αθλητισμού και πολιτισμού.  Η ανεγειρόμενη αίθουσα πολλαπλών χρήσεων θα φιλοξενεί το μάθημα της Φυσικής Αγωγής αλλά και τις πολιτιστικές διοργανώσεις που ήδη οργανώνει επιτυχημένα εδώ και αρκετά χρόνια το σχολείο μας. Επιτέλους τα πολιτιστικά όνειρα καθηγητών και μαθητών θα βρουν το χώρο υλοποίησής τους.

Η εκπαιδευτική υποστήριξη των μαθητών θα βοηθηθεί και από τη σχεδιαζόμενη βιβλιοθήκη 100 τετρ. μ. που θα φιλοξενήσει τους πολλούς τόμους βιβλίων που διέθετε το σχολείο μας αλλά που δεν μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν αφού δεν υπήρχε χώρος να στεγαστεί.

Βέβαια άλλο να έχεις ένα σύγχρονο κτίριο και άλλο να λειτουργήσει ένα σύγχρονο σχολείο. Γι? αυτό το στόχο χρειάζεται σύγχρονος εξοπλισμός στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στη βιβλιοθήκη, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Εξοπλισμός που απαιτεί σημαντικά χρηματικά ποσά που πρέπει να βρεθούν άμεσα. Πιστεύουμε ότι ο λουτρακιώτικος λαός θα κάνει δική του υπόθεση το να γίνει το κτίριο του  Γενικού Λυκείου  στολίδι της πόλης μας. Το διδακτικό προσωπικό με την πολύχρονη πείρα του θα είναι έτοιμο να προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση στους μαθητές για να είναι κι αυτοί με τη σειρά τους επιτυχημένοι σε όποιον επαγγελματικό τομέα επιλέξουν.

Ήδη όπως  μπορείτε να δείτε και στις παρακάτω φωτογραφίες, η πρόοδος κατασκευής του κεντρικού κτιρίου είναι εντυπωσιακή.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

News Reporter