Πολυτίμη Ιωσηφίδου

Ήταν αναμφίβολα μία μοναδική εμπειρία η συμμετοχή μας στον διαγωνισμό αυτό, όχι λόγω της διάκρισης στο νομό ούτε της τελικής μας θέσης αλλά λόγω της πορείας που ακολουθήσαμε για να φτάσουμε εκεί. Ήταν πραγματικά ιδιαίτερη η πρώτη μέρα στο εργαστήριο όπου έβλεπες τους τύπους και τις εξισώσεις που τόσο καιρό διδασκόσουν να γίνονται πράξη. Μάθαμε και χειριστήκαμε εργαλεία και συσκευές που η πλειοψηφία των μαθητών ποτέ δεν θα δουν, όμως άλλο ήταν αυτό που με εξέπληξε περισσότερο. Παρακολούθησα δύο καθηγητές, τον κ.Τσούλια και τον κ.Γεωργίου, να διδάσκουν χωρίς κάποιο άμεσο προσωπικό όφελος στα κενά τους. Τους πρόσεξα προσεκτικά -όσο και αν αμφιβάλλουν-και συνειδητοποίησα πως εκείνες τις στιγμές που κάτι για διαθλάσεις και ασπιρίνες προσπαθούσαν να μας μάθουν έκαναν αυτό που πραγματικά αγαπούσαν, δίδασκαν πρακτικά και θεωρητικά το μάθημα τους χωρίς ανούσιες διακοπές. Για τον χρόνο τους αυτόν που αφιέρωσαν θέλω και να τους ευχαριστήσω, γιατί στην τελική αν εμείς δώσαμε λίγο παραπάνω νόημα στη δουλειά τους αυτοί έδωσαν ακόμα μεγαλύτερο νόημα στην δική μας.

Τζωρτζίνα Μπαχλαβά

Ο διαγωνισμός πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά καλό κλίμα, είναι εκπληκτικά τα συναισθήματα και ήταν ανεπανάληπτη εμπειρία για να γνωρίσουμε τις φυσικές επιστήμες και από την πειραματική σκοπιά και να δεθούμε σαν ομάδα. Θεωρώ ότι αποδείχτηκε στην πράξη πως ένα επιτυχημένο αποτέλεσμα μιας ομάδας δεν μπορεί παρά να οφείλεται στην συνεργασία. Φυσικά το αποτέλεσμα οφείλεται και στην βοήθεια των καθηγητών που μας προετοίμασαν και μας στήριξαν καθ όλη την διάρκεια του διαγωνισμού. Η χαρά της διάκρισης και η ικανοποίηση για την επιτυχία ενός μικρού περιφερειακού σχολείου σαν του δικού μας είναι μεγάλη!

Αμαλία Σοφιανίδη

Έχω πάρει μέρος σε πολλούς μαθητικούς διαγωνισμούς. Φυσικής, Χημείας, Βιολογίας, Μαθηματικών… Ωστόσο, αυτό που βίωσα στον πειραματικό διαγωνισμό φυσικών επιστημών EUSO 2017 ήταν κάτι πραγματικά μοναδικό… Καθ’ όλη τη διάρκεια της πορείας μας από τον τοπικό ως τον πανελλήνιο διαγωνισμό, περάσαμε αναρίθμητες ώρες στο εργαστήριο φυσικών επιστημών και διεξαγάγαμε πάμπολλα πειράματα στα μαθήματα της Φυσικής, Χημείας και Βιολογίας. Διδαχθήκαμε την αρετή της άμιλλας, μάθαμε να συνεργαζόμαστε και να εργαζόμαστε υπό την πίεση του χρόνου και του άγχους. Σημειώνεται, ότι εκπροσωπώντας το ΓΕΛ Λουτρακίου, η ομάδα μου διαγωνίστηκε απέναντι σε μεγάλα ιδιωτικά σχολεία της Αθήνας και κατάφερε να καταλάβει μια αξιοπρεπή θέση στην κατάταξη. Η εμπειρία θα μου μείνει απλά αξέχαστη… Ευχαριστώ πάρα πολύ τους καθηγητές μου, που μου έδωσαν την ευκαιρία να πάρω μέρος σε αυτόν τον διαγωνισμό , καθώς και τις εξαίρετες συμμαθήτριες μου, Πολυτίμη και Τζωρτζίνα. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας καταφέραμε πολλά…

News Reporter