Στα πλαίσια δύο εκπαιδευτικών προγραμμάτων η Γ? τάξη επισκέφτηκε τη Θεσσαλονίκη από τις 17 – 20 Δεκεμβρίου 2015. Το ένα πρόγραμμα με υπεύθυνη την υποδιευθύντρια του σχολείου, Κα Δόσχορη είχε κυρίως οικονομικό , κοινωνικό και γεωπολιτικό προσανατολισμό, με τίτλο “Η βιομηχανική κληρονομιά και η ανάπτυξη του εργατικού κινήματος στη Θεσσαλονίκη, στα τέλη του 19ου και τις αρχές του 20 ού αιώνα”. Το άλλο πρόγραμμα με υπεύθυνη την καθηγήτρια φιλόλογο του σχολείου Κα Καλογεράκη είχε κυρίως πολιτιστικό , εθνικό και τουριστικό προσανατολισμό, με τίτλο ” Θεσσαλονίκη: 23 αιώνες ελληνικού πολιτισμικού μεγαλείου”.

Τα παιδιά στα πλαίσια των παραπάνω προγραμμάτων επισκέφτηκαν σημεία αναφοράς της συμπρωτεύουσας και της ευρύτερης περιοχής, όπως τον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, τη Ρωμαϊκή Αγορά, την αψίδα του Γαλέριου, την πλατεία Αριστοτέλους, τη λεωφόρο Νίκης, το Λευκό Πύργο και τον Πύργο του ΟΤΕ ,το Μέγαρο Μουσικής και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, τη Ροτόντα, τους ιερούς ναούς Αγ. Δημητρίου , Αγ. Σοφίας και Αχειροποίητου, την Άνω Πόλη και από μουσειακούς χώρους το Πολεμικό, των Βαλκανικών πολέμων, του Μακεδονικού αγώνα , της Ύδρευσης , το Βιομηχανικό , το Σιδηροδρομικό και του νερού στην Έδεσσα.

Επιπλέον , οι μαθητές θαύμασαν τους περίφημους καταρράκτες της Έδεσσας , περιηγήθηκαν στα πετρόχτιστα σοκάκια του παραδοσιακού χωριού Παλαιός Άγιος Αθανάσιος , στους πρόποδες του Καιμακτσαλάν και είχαν τη μοναδική εμπειρία ζωής να κάνουν μπάνιο στα Λουτρά Πόζαρ. Τελευταίος σταθμός μας πριν την αναχώρηση από τη Θεσσαλονίκη το “Mediterranean Cosmos” ,το μεγαλύτερο εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων. Αρχηγός της εκδρομής ήταν ο διευθυντής του σχολείου , Κος Μπαλής και συνοδοί καθηγητές οι υπεύθυνες των παραπάνω προγραμμάτων, η Κα Δόσχορη, υποδιευθύντρια, η Κα Καλογεράκη και ο Κος Πετσίνης.

Η ομάδα των συνοδών καθηγητών συγχαίρει την υποδειγματική συμπεριφορά των μαθητών καθόλη τη διάρκεια της εκδρομής και τους επαινεί για τις ατομικές εργασίες που έφεραν είς πέρας και παρουσίασαν κατά τη διάρκεια διεξαγωγής του προγράμματος στη Θεσσαλονίκη.

img_2472 img_2467 img_2466 img_2465 img_2461 img_2455 img_2443 img_2438 img_2433 IMG_2494

News Reporter