Aξιότιμοι γονείς και κηδεμόνες,

Κατόπιν εγγράφου με αρ πρωτ.  8545/11.11.2019 της Δ/νσης Β/θμιας Εκπ/σης Ν. Κορινθίας και με αφορμή το περιστατικό που έλαβε χώρα την Πέμπτη 07 Νοεμβρίου 2019 στο Γυμνάσιο Λουτρακίου θα θέλαμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

«Το παιχνίδι του πνιγμού» το οποίο βρίσκεται σε έξαρση και αποτελεί  νεανική μόδα είναι ένα επικίνδυνο παιχνίδι που θέτει σε κίνδυνο την ακεραιότητα και την υγεία των παιδιών (αλλοιώνει  τη μνήμη, παραλύει το κεντρικό νευρικό σύστημα, κώμα, επιληπτικές κρίσεις, διασείσεις, αιμορραγίες στα μάτια και θάνατο).

Οι μαθητές του σχολείου ενημερώθηκαν για τις επικίνδυνες συνέπειες αυτού του παιχνιδιού και την Δευτέρα 11.11.12019 στη πρωϊνή συγκέντρωση και στις αίθουσες ανά τμήμα από την Διευθύντρια και τον Υποδιευθυντή του σχολείου στις 12.11.2019.

Επιπλέον συστήθηκε στους εφημερεύοντες καθηγητές να έχουν την προσοχή τους τεταμένη κατά τη διάρκεια των διαλειμμάτων .

Επειδή η προσπάθεια θα πρέπει να είναι από κοινού προς αποτροπή τέτοιων επικίνδυνων παιχνιδιών και επειδή κι εμείς είμαστε υπεύθυνοι για την σωματική ακεραιότητα των μαθητών μας τις ώρες λειτουργίας του σχολείου,  παρακαλούμε όπως  και εσείς οι γονείς να συζητήσετε και να ενημερώσετε από την πλευρά σας τα παιδιά ώστε να επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή, υπευθυνότητα και σοβαρότητα και να μην παρασύρονται από τέτοιου είδους παιχνίδια.

Με εκτίμηση

Ο Σύλλογος Διδασκόντων και η Διευθύντρια του ΓΕΛ Λουτρακίου

News Reporter